AKTUELNO

Za vreme uskršnjih praznika, zanatski, trgovinski i ugostiteljski objekti na teritoriji Beograda radiće prema utvrđenom prazničnom rasporedu.

Za vreme uskršnjih praznika, zanatski, trgovinski i ugostiteljski objekti u Beogradu radiće prema utvrđenom praznicnom rasporedu.

Veliki lanci prodavnica danas su otvoreni do 18.00 sati, sutra i u ponedeljak radiće redovno, dok će u nedelju, na Uskrs, 8. aprila biti zatvoreni. Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Foto: Pixabay.com

Tržni centri otvoreni su danas od 10 do 18 sati, sutra i u ponedeljak do 22 sata, a u nedelju će biti zatvoreni, osim što će bioskopi u okviru tržnih centara raditi od 10.30 do jedan sat posle ponoći.

Gradske pijace danas i sutra rade uobičajeno od šest do 19 sati.

Zelene pijace u nedelju, 8. aprila na Uskrs, neće raditi, osim pijaca Zemun, Banovo brdo, Bele vode, Dušanovac i Gornja Varoš, koje će raditi od šest do 13.00 sati.

U ponedeljak, 9. aprila, sve pijace radiće skraćeno od 6 do 13 sati. Veletržnica Beograd će za praznike raditi neprekidno, od 00 do 24 sata.

Garaža na pijaci Zeleni venac neće raditi u nedelju, 8. aprila, dok će ostalim danima raditi po redovnom radnom vremenu.

Otvoreni tržni centar Novi Beograd danas i sutra radiće po redovnom radnom vremenu od 8 do 16 sati, a u nedelju i ponedeljk, 8. i 9. aprila, neće raditi.

Vozila javnog gradskog prevoza od danas do ponedeljka saobraćaju po nedeljnom redu vožnje. U zoniranim delovima grada tokom praznika parking se neće naplaćivati.

I Pošte će raditi po izmenjenom radnom vremenu, svih prazničnih dana 24 sata dežuraće Glavna pošta u Takovskoj ulici, a pošta u Savskoj 2 radiće od 8 do 15 sati.

Foto: Tanjug

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se nalaze u stambenim zgradama, u petak i subotu, 6. i 7. aprila, mogu da počnu sa radom najranije od 6.00 sati. Ti objekti mogu da rade najduže do jedan sat posle ponoći, ali muziku mogu da emituju najduže do 24 sata. Ostalim prazničkim danima rade od 6 do 24 sata i emituju muziku najduže do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.

#Uskrs

#Vreme

#prodavnica

'